WW-uitkering

Hoe vraagt u een WW-uitkering aan?

Schrijf u in op Werk.nl als werkzoekende. Houdt bij de aanvraag uw DigiD bij de hand. U logt in via het venster van UWV Werkbedrijf. Vraag een WW-uitkering tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan.

Toon op kaart (1)
x

Is uw WW-aanvraag afgewezen?

Misschien heeft u recht op bijstand.

Bel de gemeente een maak een afspraak voor een ontvangstgesprek. In een ontvangstgesprek bespreekt u samen met een medewerker van Weener XL de mogelijkheden. Alles over het aanvragen van een bijstandsuitkering leest u op de website van de gemeente.

Toon op kaart (1)
x

Ligt uw WW-uitkering onder het bijstandsniveau?

Misschien kunt u een toeslag krijgen. Dit is een aanvulling op uw inkomen. Kijk voor meer informatie op de website van UWV.

Misschien heeft u recht op een aanvullende uitkering. U vraagt die aan bij de gemeente. Bel de gemeente voor een afspraak. Samen met een medewerker bespreekt u de mogelijkheden.

Bent u na uw 60e werkloos geworden?

Maak gebruik van vacaturesites en uw netwerk. Veel werkzoekenden vinden een baan via iemand die ze kennen. Hoe meer mensen weten dat u werk zoekt, hoe groter de kans dat iemand een interessante vacature weet of mogelijk zelfs een baan voor u heeft. Maak gebruik van LinkedIn. Volg een cursus om te leren hoe u LinkedIn het beste kunt gebruiken. Schrijf u in voor een tijdelijke baan bij een uitzendbureau voor 55-plussers. Lukt het niet om werk te vinden?

Dan komt u na uw WW-uitkering misschien in aanmerking voor een IOAW- of IOW-uitkering.

Neem contact op met Weener XL voor informatie en advies.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Weener XL werk & inkomen 's-Hertogenbosch

Het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente is open op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. 

Van Herpensweide
1
5231 VL
s-Hertogenbosch