Verhuizen

Gaat u verhuizen?

Plan uw verhuizing goed. Vraag familie, vrienden, bekenden of een vrijwilliger om u te helpen of huur een verhuisbedrijf in.

Is dit niet mogelijk en heeft u een ziekte of beperking? Neem contact op met Koo.

Vergeet niet uw verhuizing door te geven aan de gemeente waarin u gaat of blijft wonen. Doe dit uiterlijk 5 dagen na de verhuizing. Verhuist u naar het buitenland? Geef uw verhuizing dan minimaal 5 dagen vóór de verhuizing door.

Heeft u een uitkering of voorziening van de gemeente? Deze stopt als u naar een andere gemeente verhuist. U moet deze opnieuw aanvragen in uw nieuwe gemeente.

Heeft u meer hulp nodig? Zoals voor het regelen van uw verhuizing, uw administratie of kleine klusjes?

Ga naar het wijkplein bij u in de buurt.

Kijk op Checklist verhuizen voor verhuistips. Of vraag hulp aan de woningcorporatie.

Farent heeft een klusbureau dat voor een klein bedrag klusjes kan doen bij u thuis. Kijk voor meer informatie over Klusteam Noord op de website.

Zoekt u een woning voor senioren?

Wilt u in uw gemeente blijven wonen? Kijk op de website van Woonservice Den Bosch voor meer informatie. Bijvoorbeeld over woningen voor 55+. Wilt u hulp bij langer zelfstandig wonen? Neem contact op met Farent, het buurtteam of bel met Koo.

Toon op kaart (1)
x

Wilt u zich inschrijven op een briefadres?

Alleen als u in een instelling verblijft, kunt u uw briefadres digitaal doorgeven bij de gemeente.

Verder wordt een uitzondering gemaakt voor:

  • iemand die korter dan 8 maanden naar het buitenland gaat
  • iemand die tijdelijk geen woning heeft (max 4 maanden)
  • binnenvaartschippers/zeevarende en kermisexploitanten

Als u tot een van bovenstaande doelgroepen behoort, kunt u uw briefadres schriftelijk aanvragen bij de gemeente. Neem contact op met de gemeente voor het opvragen van de formulieren.

Als u om een andere reden geen woonadres heeft, kunt u zich niet inschrijven op een briefadres. U kunt wel hulp vragen aan het buurtteam. Zij kunnen samen met u onderzoeken wat u nodig heeft om uw leven weer op de rit te krijgen. Als blijkt dat een tijdelijk briefadres hiervoor noodzakelijk is, kan het buurtteam een tijdelijk briefadres voor u aanvragen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden, zoals budgetbeheer en inschrijving bij de maatschappelijke opvang. Voor contact met het buurtteam: bel Koo.