Uitkering bij ziekte

Ik wil meer weten over uitkeringen bij ziekte

Als u een vaste baan heeft, betaalt uw werkgever uw salaris door tot uw contract afloopt. Maar niet langer dan 2 jaar. Bent u na 2 jaar nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Bent u ziek maar heeft u geen vaste baan? Misschien heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. U vraagt deze aan bij UWV. Na 2 jaar stopt uw Ziektewet-uitkering. Bent u nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Wajong is een uitkering voor mensen die op jonge leeftijd een ziekte of handicap kregen. En daardoor minder mogelijkheden hebben om te werken.

Kijk op de website van UWV voor informatie over WIA, Ziektewet en Wajong.

Ik wil meer weten over geldzaken bij vrijwilligerswerk

Soms krijgt u een vergoeding voor uw vrijwilligerswerk. U moet die vergoeding opgeven bij de Belastingdienst. Of u hierover belasting moet betalen, hangt af van de hoogte van de vergoeding. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de regels.

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan eerst toestemming aan uw contactpersoon bij Weener XL of het UWV. Het vrijwilligerswerk mag er niet voor zorgen dat u niet meer beschikbaar bent voor een betaalde baan.

Ook een vergoeding moet u melden bij uw contactpersoon bij de gemeente of bij het UWV. De vergoeding kan gevolgen hebben voor uw uitkering. Bent u jonger dan 27 jaar en ontvangt u bijstand? Dan gaat de vergoeding voor het vrijwilligerswerk van uw uitkering af.

Krijgt u meer dan € 170 per maand of meer dan € 1700 per jaar? Dat kan invloed hebben op uw uitkering.

Lees meer over vrijwilligerswerk met een uitkering op de website van Galant.

Toon op kaart (1)
x

Ik krijg een uitkering en er verandert iets in mijn leven

Misschien gaat u samenwonen, krijgt u een kind of gaat u een opleiding doen. Of heeft u een nieuw adres of rekeningnummer. Geef veranderingen meteen door aan UWV of aan de gemeente. Dan hebben zij altijd de juiste gegevens. En krijgt u altijd het juiste bedrag.

Wilt u weten welke veranderingen u zeker door moet geven? Kijk dan op de website van UWV of neem contact op met de gemeente.