Wilt u doorleren na uw 50e?
De Volksuniversiteit heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen. De Open Universiteit biedt gratis cursussen aan.
Stichting Actieve Senioren organiseert ook cursussen. En als u vrijwilliger bent in de gemeente 's-Hertogenbosch mag u gratis deelnemen aan de Vrijwilligersacademie 073. Kijk voor meer informatie op de websites.
Stichting Actieve Senioren (SAS)
SAS organiseert en begeleidt verschillende activiteiten voor actieve 55-plussers. Zowel in de diverse wijken van de stad als wijk-overstijgend. De activiteiten zijn op het gebied van Welzijn, vaak in wekelijkse bijeenkomsten van een dagdeel. Denk aan creatieve activiteiten, bewegen (sporten), leren (bv talen), computercursussen en excursies of uitstapjes.
Secretaris: Ton Verhaeg
VrijwilligersAcademie073
Scholingsprogramma voor iedereen die zich vrijwillig inzet binnen de Gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught.
Open Universiteit - gratis cursussen
Volksuniversiteit
Wilt u beter Nederlands leren?
Kijk op de website ABC leer mee voor gratis hulp bij het leren van de Nederlandse taal.
Ga langs bij het Taalhuis van de bibliotheek. Zij kunnen u ook helpen een taalvrijwilliger te vinden. Samen oefent u praten, lezen en schrijven in het Nederlands.
Of ga naar een van de Taalontmoetingen van Farent. Hier kunt u oefenen met de Nederlandse taal en u ontmoet andere mensen.
Is Nederlands uw tweede taal? Volg een cursus bij de Volksuniversiteit Den Bosch. Deze cursus is niet gratis.
ABC leer mee
Voor alle inwoners (met en zonder migratieachtergrond) die in de gemeente ’s-Hertogenbosch wonen en hulp nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal verzorgt stichting 'ABC leer mee' gratis taallessen, ondersteunende digitale vaardigheden en rekenen.
Verschillende leslocaties in 's-Hertogenbosch, zie website voor meer informatie.
Taalhuis
Het Taalhuis is een plek om te oefenen met taal en met de computer voor iedereen vanaf 18 jaar.
Volksuniversiteit 's-Hertogenbosch - Nederlands als tweede taal
Taalontmoetingen - BBS Boschveld
Bij de Taalontmoetingen van Farent kun u oefenen met de Nederlandse taal en andere mensen ontmoeten. Leren en contact met anderen staan centraal.
Vrijdag, 9.30 - 11.30 uur
Taalontmoetingen - BBS Hambaken
Bij de Taalontmoetingen van Farent kun u oefenen met de Nederlandse taal en andere mensen ontmoeten. Leren en contact met anderen staan centraal.
Woensdag, 9.00 - 11.30 uur
Taalontmoetingen - BBS Kruiskamp
Bij de Taalontmoetingen van Farent kun u oefenen met de Nederlandse taal en andere mensen ontmoeten. Leren en contact met anderen staan centraal.
Woensdag, 9.00 - 11.30 uur
Heeft u een beperking en wilt u een opleiding volgen?
Met hulpmiddelen en aanpassingen is veel mogelijk.
Vraag het Koning Willem I College naar hun mogelijkheden. U kunt ook informatie vragen bij belangenvereniging Gehandicapten Platform 's-Hertogenbosch en bij Weener XL. Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.
Gehandicapten Platform 's-Hertogenbosch
Belangenbehartiging van mensen met een beperking. Gehandicapten Platform 's-Hertogenbosch richt zich op de collectieve belangenbehartiging op alle terreinen van het dagelijkse leven van mensen met een beperking. Ze gaan in gesprek met personen werkbaar binnen Onderwijs, Wonen, Sport, Arbeid, Participatiewet en over toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte.
Koning Willem I College
Weener XL werk & inkomen 's-Hertogenbosch
Het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente is open op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
Koo
Advies- en aanmeldteam van Farent, MEE, Centrum Jeugd en Gezin en het sociaal wijkteam van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Koo is telefonisch bereikbaar, per chat en op de wijkpleinen.
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.30 - 17.00 uur