Werken met een beperking

Vraag Weener XL om ondersteuning. Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente 's-Hertogenbosch. Zij kunnen helpen met:

  • Aanpassing van uw werkplek
  • Jobcoaching
  • Loonkostensubsidie
  • Beschut werk

De gemeente bepaalt welke ondersteuning u krijgt.

Krijgt u een uitkering van UWV? Ook UWV kan ondersteuning bieden. Vraag ernaar bij uw contactpersoon. Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.

Stichting Raket is een platform dat werkgevers en werkzoekenden bij elkaar brengt. Kijk op de website voor meer informatie.
In de MEE werkwinkel vindt u werk voor mensen met een beperking.

Bent u jonger dan 27 jaar? Misschien kunt u werken en leren combineren. Kijk voor meer informatie over leren en werken op de website van Actieplan Leerbanen.

Actieplan Leerbanen

Telefoonnummer
073 85 19 016

Poort Richting Activering

Voorliggend aanbod voor geïndiceerde dagbesteding.
Samenwerking tussen WMO-WXl-RvA.

Traject voor mensen met een beperking die een zinvolle daginvulling willen, maar die dat niet zelfstandig kunnen regelen. Na een traject van maximaal 1 jaar is helder of iemand in staat is vrijwilligers werk, beschut werk of een betaalde baan te doen. Of dat geïndiceerde dagbesteding het meest passend is.

Pdf met meer informatie

Stichting Raket

Steeds meer wilskrachtige talenten ervaren de lasten van een maatschappij waarin steeds hogere eisen gesteld worden om te kunnen participeren. Het label "beperking" weegt vaak zwaarder dan alles wat men wel kan. Daardoor krijgen deze mensen niet de kans om te laten zien wat ze kunnen en blijven veel talenten onopgemerkt. Stichting Raket is een platform waar werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking elkaar ontmoeten.

Website
www.raket.info

E-mailadres
hallo@raket.info

Telefoonnummer
06 22 26 00 28

Weener XL werk & inkomen 's-Hertogenbosch

Het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente is open op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. 

Bezoekadres
Van Herpensweide 1
5231 VL s-Hertogenbosch

Website
www.weenerxl.nl

Telefoonnummer
073 615 51 55

MEE werkwinkel


Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.

De cliëntondersteuner helpt u met:

  • uitzoeken wat de juiste zorg of ondersteuning voor u is
  • in contact komen met de juiste organisaties
  • aanvragen van de juiste zorg of ondersteuning
  • de administratie die nodig is voor de zorg of ondersteuning

Cliëntondersteuning wordt geboden door MEE, Farent en Stichting Door en Voor. Heeft u hier behoefte aan? Neem contact op met Koo of met Stichting Door en Voor.

Is die hulp niet genoeg? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. U vindt een mantelzorgmakelaar op de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. Een mantelzorgmakelaar is niet gratis. Misschien vergoedt uw zorgverzekering de kosten. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie vindt u op de pagina Onafhankelijke cliëntondersteuning.

Door en Voor, Stichting

Stichting Door & Voor is een zelfstandige stichting die zich inzet ‘Door en Voor’ mensen. Ze bieden kansen aan mensen die psychische, psychosociale of maatschappelijke problemen ervaren en opnieuw de eigen regie willen terugnemen.

In elk mens is kennis en ervaring aanwezig. Het vrijwilligerswerk bij Door & Voor is een middel om jezelf te ontwikkelen. Cursussen, workshops en individuele coaching ondersteunen u hierbij. Het vrijwilligerswerk is daarin de werk/leerplaats.

Coördinatoren: Ivonne Berkers en Anya van Paemel.

Bezoekadres
Hoff van Hollantlaan 1
5243 SR Rosmalen

E-mailadres
info@doorenvoor.nl

Farent

Voorheen Juvans en Welzijn Divers.

Bezoekadres
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Website
www.farent.nl

E-mailadres
info@farent.nl

Telefoonnummer
088 023 75 00

MEE De Meent Groep - onafhankelijke cliëntondersteuning

MEE biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan alle inwoners van gemeente ’s-Hertogenbosch. Daarbij is MEE gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met een beperking. De professionals van MEE hebben jarenlange ervaring, kennen de mogelijkheden en wet- en regelgeving. Of het nu gaat om opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geldzaken of regelgeving. Cliëntondersteuners van MEE geven u uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om samen een goede oplossing te vinden.

Bezoekadres
Rietbeemdenborch 6
5241 LG Rosmalen

Telefoonnummer
088 465 35 55

Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars (BMZM)

Website
www.bmzm.nl

E-mailadres
info@bmzm.nl

Telefoonnummer
085 21 00 630