Scheiden

Als u getrouwd bent en u wilt niet langer bij uw partner blijven, dan kunt u gaan scheiden. Als u gaat scheiden, moet u veel dingen regelen. Ook heeft u misschien vragen over hoe u moet scheiden en wat u moet regelen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Gaat u scheiden en heeft u kinderen onder de 18 jaar?

Dan moet u samen een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over bijvoorbeeld de zorg en opvoeding na de scheiding, kinderalimentatie en communicatie. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Heeft u hulp nodig bij het maken van afspraken in het belang van de kinderen? Farent helpt u bij het samen maken van duurzame afspraken, als beide ouders dit willen.

In het leven van uw kinderen zal er veel gaan veranderen. Geef ze aandacht, steun en begrip. Op de website Vila Pinedo vindt u tips en informatie. Of praat met iemand van Koo. Kijk ook op de website van KIES. Dit expertisecentrum is gespecialiseerd in scheiding en kinderen.

Kinderen kunnen terecht op de website van Vila Pinedo. Hier kunnen zij in contact komen met andere kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden.

Waarover wilt u iets weten?