Scheiden

Als u getrouwd bent en u wilt niet langer bij uw partner blijven, dan kunt u gaan scheiden. Als u gaat scheiden, moet u veel dingen regelen. Ook heeft u misschien vragen over hoe u moet scheiden en wat u moet regelen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Gaat u scheiden en heeft u kinderen onder de 18 jaar?

Dan moet u samen een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over bijvoorbeeld de zorg en opvoeding na de scheiding, kinderalimentatie en communicatie. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Heeft u hulp nodig bij het maken van afspraken in het belang van de kinderen? Farent helpt u bij het samen maken van duurzame afspraken, als beide ouders dit willen.

In het leven van uw kinderen zal er veel gaan veranderen. Geef ze aandacht, steun en begrip. Bij het Regionaal Trainingscentrum vindt u gratis cursussen om hierbij te helpen. Voor kinderen is er een spel- en praatgroep. Voor ouders is er de cursus Positief opvoeden voor gescheiden ouders.

Op de website Vila Pinedo vindt u meer tips en informatie. Ook kinderen kunnen op de website terecht. Of praat met iemand van Koo. Zij informeren u over de mogelijkheden.

Waarover wilt u iets weten?