Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of rouwverwerking. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie, vrienden of een vrijwilliger van Stichting Buddyhulp. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp. Contact met lotgenoten kan u ook helpen. Informeer bij het Regionaal Trainingscentrum welke cursussen en zelfhulpgroepen er zijn. Of vraag de huisarts om een gesprek met de praktijkondersteuner (POH). Wilt u een gesprek met een maatschappelijk werker? Neem dan contact op met Koo.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp. U kunt MIND Korrelatie ook via Whatsapp vragen stellen over psychische klachten. Online informatie en behandelingen vindt u op Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Hey, het is oké.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief en Naasten in Kracht zijn er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Neem contact met hen op of kijk op de website.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met De Luisterlijn.

Toon op kaart (2)
x

Waarover wilt u iets weten?