Opvoeden van een puber

Wilt u meer weten over het opvoeden van uw puber?

Kijk voor tips op de website Opvoeden. Volg een cursus bij het Regionaal Trainingscentrum. Bijvoorbeeld 'Positief opvoeden tieners' of 'Pittige pubers'. Of stel uw vragen over gedrag en ontwikkeling aan de jeugdverpleegkundige van de GGD of schoolmaatschappelijk werker.

Heeft u meer hulp nodig? Bel Koo.

Toon op kaart (1)
x

Zit uw kind met vragen of problemen waar u geen antwoord op weet?

Uw kind kan er over praten op school. Bijvoorbeeld met de mentor, jeugdverpleegkundige of schoolmaatschappelijk werk.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er de Kindertelefoon. Pubers en jongvolwassenen bellen of chatten met De Luisterlijn. Ook op JouwGGD vinden jongeren antwoord op vragen over lichaam, gevoel en dingen waar ze thuis liever niet over praten. Hier kunnen ze ook chatten en mailen met deskundigen.

Heeft u of uw kind meer hulp nodig? Bel met Koo. Zij weten waar hulp te vinden is.

Gaat het om seksualiteit en relaties?

Op jouwGGD vinden jongeren ook antwoord op vragen over seksualiteit en relaties.

Of bel Sense en maak een afspraak op een spreekuur bij jou in de buurt. Op Sense.info kun je anoniem mailen en chatten met een deskundige.

Gaat het over drugs, alcohol, roken of gamen?

Kijk op de website Hoe pak jij dat aan voor informatie over hoe u hiermee kunt omgaan. Of vraag advies aan Kentra24. Jongeren kunnen ook terecht op de websites Drugsinfo, Drank en drugs en Drugs en uitgaan. Heeft u meer hulp nodig? Bel Koo.

Zoekt u hulp bij het opvoeden?

Ga langs bij de mentor, de schoolmaatschappelijk werker of de jeugdverpleegkundige op de school van uw kind. Zij kunnen u verder helpen. Misschien is het volgen van een cursus een oplossing. Kijk hiervoor op de website van het Regionaal Trainingscentrum.

Home-start biedt ondersteuning bij het opvoeden van uw kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers helpen met advies, praktische hulp en vriendschappelijk contact.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met PowerUp073 of met Koo.

Toon op kaart (1)
x

Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw puber?

Bespreek het met het schoolmaatschappelijk werk of de jeugdverpleegkundige op de school van uw kind. Of neem contact op met PowerUp073.

Home-start biedt ondersteuning bij het opvoeden van uw kind. Ervaren en getrainde vrijwilligers helpen met advies, praktische hulp en vriendschappelijk contact.

Heeft u meer hulp nodig? Bel Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar specialistische hulp.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Humanitas - Home Start

Home Start van Humanitas geeft gezinnen in lastige tijden een steuntje in de rug. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen.

Orthen
4
5231 XS
s-Hertogenbosch
p.lamers@humanitas.nl en j.vermeulen@humanitas.nl

Gaat het om grensoverschrijdend gedrag?

Bel Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar deskundige hulp.