Nu hoeven we de kinderen niet steeds te vragen

Jan en zijn vrouw wonen nog met veel plezier zelfstandig. Ze ondernemen van alles en willen daarbij zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen. Daarom maken ze dankbaar gebruik van de Seniorenbus.

Tot 4 jaar geleden reed Jan nog zelf auto. Maar na een kleine eenzijdige botsing leek het hem en zijn vrouw toch verstandiger om niet meer zelf te rijden. “We hadden al goede verhalen over de Seniorenbus gehoord en besloten het eens te proberen”, vertelt Jan. Dat beviel goed. Hij vindt het “keurig” hoe ze alles regelen. “Ze halen je op de afgesproken tijd op en brengen je van deur tot deur. De vrijwilligers zijn vriendelijk en altijd bereid om je te helpen. Het zijn gezellige ritjes. We kunnen het andere ouderen dus van harte aanbevelen.”

Iedere week

Het echtpaar - of 1 van hen - reist iedere week wel 1 of 2 keer met de bus. Bij kennisjes op bezoek gaan, winkelen, naar het ziekenhuis of een computercursus volgen. Het kan allemaal nog op deze manier. Jan: “Als de bus er niet was, zouden we steeds de kinderen moeten vragen als we iets verder van huis willen. Want in de buurt redden we ons nog prima zelf. Ik heb een elektrisch wagentje en mijn vrouw een rollator. Het is fijn dat we op deze manier zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven!”.