Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Schrijf u in bij WoonService. Op hun website vindt u ook het aanbod van wooncorporaties in de regio. Of kijk op de website van BrabantWonen, JOOST of Zayaz. Wilt u in de vrije sector huren? Dit kan via makelaars, Funda of Jaap.

Toon op kaart (3)
x

Kunt u de huur niet meer betalen?

Neem contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken. Zij kunnen u verder helpen.

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Komt u er niet uit? Vraag hulp aan Weener XL.

Toon op kaart (1)
x

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven. Als u minimaal 26 keer heeft gereageerd op een woning, kunt u ook reageren op lotingwoningen. Zo vergroot u uw kansen op een woning.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

BrabantWonen

BrabantWonen is een woningcorporatie.

Graafseweg
294
5213 AS
s-Hertogenbosch

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Een tijdelijke huurwoning kunt u ook vinden bij een organisatie voor leegstandsbeheer.

Wilt u een urgentie aanvragen?

Dit doet u door het formulier in te vullen op de website van Woonservice Den Bosch. Om in aanmerking te komen voor urgentie moet u aan voorwaarden voldoen. Lees daarom voor het invullen van de aanvraag de voorwaarden goed door.

Wilt u zich inschrijven op een briefadres?

Alleen als u in een instelling verblijft, kunt u uw briefadres digitaal doorgeven bij de gemeente.

Verder wordt een uitzondering gemaakt voor:

  • iemand die korter dan 8 maanden naar het buitenland gaat
  • iemand die tijdelijk geen woning heeft (max 4 maanden)
  • binnenvaartschippers/zeevarende en kermisexploitanten

Als u tot een van bovenstaande doelgroepen behoort, kunt u uw briefadres schriftelijk aanvragen bij de gemeente. Neem contact op met de gemeente voor het opvragen van de formulieren.

Als u om een andere reden geen woonadres heeft, kunt u zich niet inschrijven op een briefadres. U kunt wel hulp vragen aan het buurtteam. Zij kunnen samen met u onderzoeken wat u nodig heeft om uw leven weer op de rit te krijgen. Als blijkt dat een tijdelijk briefadres hiervoor noodzakelijk is, kan het buurtteam een tijdelijk briefadres voor u aanvragen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden, zoals budgetbeheer en inschrijving bij de maatschappelijke opvang. Voor contact met het buurtteam: bel Koo.

Waarover wilt u iets weten?