Huishouden

Ik heb hulp nodig bij het huishouden

Vraag vrienden, familieleden of buren u te helpen. Of huur een schoonmaker in, of vraag een vrijwilliger. Vrijwilligers vindt u bij de vrijwillige thuishulp van Farent.

Hulpmiddelen kunnen het huishouden makkelijker maken. Bijvoorbeeld een stastoel of een robotstofzuiger. Kijk voor de mogelijkheden op de website Hulpmiddelenwijzer.

Heeft u door een beperking blijvend huishoudelijke hulp nodig? Vraag dan om hulp bij de afdeling Wmo van de gemeente. Samen met u bekijken ze welke hulp mogelijk is. U betaalt voor de huishoudelijke hulp een eigen bijdrage.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (2)
x

Ik heb hulp nodig bij het boodschappen doen

Vraag of iemand in uw omgeving boodschappen voor u kan doen. Of laat uw boodschappen door de supermarkt thuisbezorgen. Kijk op de website van uw supermarkt of op Boodschappenspot. Of vraag het bij de supermarkt zelf.

U kunt ook een vrijwilliger om hulp vragen. Vrijwilligers vindt u bij de vrijwillige thuishulp van Farent.

Woont u in Den Bosch West? Op donderdag rijdt de boodschappendienst om 9.30 uur naar de Helftheuvelpassage. Om 11.15 uur rijdt hij weer terug. Wilt u mee? Bel op dinsdag tussen 9.00 en 11.00 uur met Farent en vraag naar Lucia.

Woont u in Rosmalen? Vraag hulp aan seniorenvereniging HEVO of Hulpdienst Rosmalen van Farent.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Farent - Vrijwillige thuishulp

De VTH biedt hulp en ondersteuning aan kwetsbare kinderen, volwassenen en ouderen die zelfstandig of thuis wonen. De inzet van een vrijwilliger draagt ertoe bij dat de hulpvrager langer zelfstandig kan blijven wonen en mee kan blijven doen in de maatschappij (participeren).

Rogier van der Weijdenstraat
2
5213 CA
s-Hertogenbosch

Ik kan niet meer zelf koken

Keukenhulpmiddelen maken het koken makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan openers, een stastoel of een veilige kookplaat. Kijk voor de mogelijkheden op de website Hulpmiddelenwijzer.

Of neem voor tips over keukenhulpmiddelen contact op met een ergotherapeut. U vindt ergotherapeuten op de website van Zorgkaart Nederland.

Vraag vrienden, familieleden of buren om u te helpen, of om af en toe voor u te koken. Of neem contact op met Thuisgekookt. U kunt dan tegen betaling een maaltijd afhalen bij een buurtgenoot.

Steeds meer supermarkten verkopen gezonde kant-en-klaarmaaltijden.

Schakel een maaltijdservice in. Een maaltijdservice bezorgt een magnetronmaaltijd of een warme maaltijd bij u thuis. U kunt maaltijden laten bezorgen door Vivent, Van Neysel, Beppie's Maaltijdservice, Apetito, Foodconnect of Vers aan Tafel maaltijdservice. Op de websites leest u hoe dat werkt. Sommige locaties van BrabantZorg hebben een maaltijdservice. Vraag de locatie bij u in de buurt of zij maaltijden bezorgen.

Toon op kaart (2)
x

Ik heb hulp nodig bij klusjes in huis

Vraag vrienden, familieleden of buren u te helpen. Of vraag een vrijwilliger.

Vrijwilligers vindt u bij Farent. Lukt dat niet? Ga langs bij het wijkplein bij u in de buurt. Vraag of zij iemand weten die kan helpen.

Woont u in Den Bosch noord of west? Dan kunt u het klusteam van Farent vragen. Dit is niet gratis. Of bel Klussendienst West.

Woont u in Rosmalen? Neem contact op met seniorenvereniging HEVO of Hulpdienst Rosmalen.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

HEVO Rosmalen

Seniorenvereniging

Openingstijden Seniorencentrum de Ontmoeting:

  • ma t/m vr, 9.00 - 17.00 uur
  • eerste zondag van de maand, 14.00 - 17.00 uur
  • tijdens activiteiten ook 's avonds geopend
Tulpstraat
2-4
5241 XV
Rosmalen
Toon op kaart (1)
x

Farent - Hulpdienst Rosmalen

Vrijwilligershulpdienst rijdt in en naar Rosmalen, 's-Hertogenbosch, Vlijmen, Vught, Berlicum, Den Dungen, Nuland, Empel, Vinkel, Wildt en Engelen. 

Hoff van Hollantlaan
1
5243 SR
Rosmalen

Ik heb hulp nodig bij het verzorgen van mijn huisdier

Kijk op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Hier vindt u huisdierbijsluiters met tips over de verzorging van uw huisdier.

Of vraag aan familie of vrienden of zij kunnen helpen. Is er niemand in uw omgeving die hulp kan bieden? Neem dan contact op met een hondenuitlaatservice of een gastgezin voor katten.