Huiselijk geweld

Mijn partner slaat mij of mijn kind

Doe aangifte van geweld bij de politie. Ook als u bang bent voor uw partner. U heeft recht op bescherming. Bel ook met Veilig Thuis. Zij staan dag en nacht klaar met advies en hulp. Of bel SEZ, de crisisdienst van Jeugdbescherming Brabant.

Bent u thuis niet meer veilig? Bel naar Veilig Thuis. Zij kunnen zorgen voor opvang. Dat kan ook op een geheime plek zijn. Uw kind mag mee.

Is het niet veilig om te bellen? Ga dan naar de apotheek en noem het codewoord 'Masker 19'. De mensen bij de apotheek brengen u in contact met hulpverleners. Als u samen met uw partner de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis.

Wilt u met iemand praten? Dat kan met iemand van De Luisterlijn. Op de website van Slachtofferhulp komt u in contact met lotgenoten. Uw huisarts kan u ook verder helpen.

SAFE is er voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld. Informatie, hulp en steun vindt u op de website.

Heeft u meer hulp nodig? Bel met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Toon op kaart (1)
x

Ik ben vaak agressief

Bespreek het met uw huisarts.

Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. U hoeft uw naam niet te noemen.

Of neem contact op met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Ik denk dat iemand mishandeld of bedreigd wordt

Bel de politie of ga langs. Wilt u liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen of online uw melding doorgeven.

Ook kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem. Zij geven u advies en helpen u verder.

Denkt u dat een kind of oudere wordt mishandeld? Op de website Ik vermoed huiselijk geweld leest u hoe u het kind of de oudere kunt helpen.