Huiselijk geweld

Heeft u te maken met huiselijk geweld?

Doe aangifte van geweld bij de politie. Misschien komt u in aanmerking voor bijzondere beschermingsmaatregelen. Erover praten kan bij Slachtofferhulp, Veilig Thuis, uw huisarts, het maatschappelijk werk of anoniem via De Luisterlijn.

Op de pagina van Slachtofferwijzer vindt u meer hulporganisaties.

Voor een afspraak met maatschappelijk werk belt u met Koo.

Wilt u met iemand praten over huiselijk geweld?

Bel Veilig Thuis. Of bel of chat anoniem met iemand van De Luisterlijn. Wilt u praten met anderen die te maken hebben met huiselijk geweld? Het Regionaal Trainingscentrum heeft een praatgroep Vrouwen en huiselijk geweld. Neem contact op voor meer informatie of meld u aan op de website. Wilt u online contact met lotgenoten? Meld u (anoniem) aan op het lotgenotenforum van Slachtofferhulp Nederland. U kunt hier uw verhaal delen met lotgenoten of reageren op verhalen van anderen. Op de pagina van Slachtofferwijzer vindt u meer hulporganisaties.

Heeft u meer hulp nodig? Bel met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Kunt u door huiselijk geweld niet meer thuis wonen?

Doe aangifte bij de politie of bel Veilig Thuis. Zij kunnen degene die u mishandelt een huisverbod van 10 dagen geven. In deze tijd kan de verdere hulpverlening gestart worden. U hoeft zelf dus uw huis niet uit. Wilt u dit toch? Neem contact op met Stichting Maatschappelijke Opvang. Zij hebben onder andere vrouwenopvang en crisisopvang. Lees meer over huiselijk geweld op de website Veilig Thuis. Heeft u direct hulp nodig? Bel 112.

Toon op kaart (2)
x

Kunt u zich slecht beheersen en slaat of bedreigt u anderen?

Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. Dit kan anoniem.

Of neem contact op met de huisarts of met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Kent u iemand die te maken heeft met geweld?

Als iemand te maken heeft met geweld, dan gedraagt deze persoon zich anders dan u gewend bent. Bel Veilig Thuis voor informatie en advies. Kijk ook op de website Voor een Veilig Thuis.

Denkt u dat het gaat om seksuele mishandeling? Neem dan contact op met het Centrum voor Seksueel Geweld Brabant Oost. Heeft u meer hulp nodig? Bel Koo.