Huiselijk geweld

Heeft u te maken met huiselijk geweld?

Doe aangifte van geweld bij de politie. Misschien komt u in aanmerking voor bijzondere beschermingsmaatregelen. Erover praten kan bij Slachtofferhulp, Veilig Thuis, uw huisarts, het maatschappelijk werk of anoniem via De Luisterlijn. Kijk ook op de website Ik vermoed huiselijk geweld.

Op de pagina van Slachtofferwijzer vindt u meer hulporganisaties.

Voor een afspraak met maatschappelijk werk belt u met Koo.

Wilt u met iemand praten over huiselijk geweld?

Bel Veilig Thuis. Of bel of chat anoniem met iemand van De Luisterlijn. Wilt u praten met anderen die te maken hebben met huiselijk geweld? Het Regionaal Trainingscentrum heeft een praatgroep Vrouwen en huiselijk geweld. Neem contact op voor meer informatie of meld u aan op de website. Wilt u online contact met lotgenoten? Meld u (anoniem) aan op het lotgenotenforum van Slachtofferhulp Nederland. U kunt hier uw verhaal delen met lotgenoten of reageren op verhalen van anderen. Op de pagina van Slachtofferwijzer vindt u meer hulporganisaties. Kijk ook op de website Ik vermoed huiselijk geweld.

Heeft u meer hulp nodig? Bel met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Kunt u door huiselijk geweld niet meer thuis wonen?

Doe aangifte bij de politie of bel Veilig Thuis. Zij kunnen degene die u mishandelt een huisverbod van 10 dagen geven. In deze tijd kan de verdere hulpverlening gestart worden. U hoeft zelf dus uw huis niet uit. Wilt u dit toch? Neem contact op met Stichting Maatschappelijke Opvang. Zij hebben onder andere vrouwenopvang en crisisopvang. Lees meer over huiselijk geweld op de website Veilig Thuis. Heeft u direct hulp nodig? Bel 112.

Toon op kaart (1)
x

Kunt u zich slecht beheersen en slaat of bedreigt u anderen?

Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. Dit kan anoniem.

Of neem contact op met de huisarts of met Koo. Zij kunnen u doorverwijzen naar hulp.

Kent u iemand die te maken heeft met geweld?

Als iemand te maken heeft met geweld, dan gedraagt deze persoon zich anders dan u gewend bent. Bel Veilig Thuis voor informatie en advies. Kijk ook op de websites Veilig Thuis en Ik vermoed huiselijk geweld.

Denkt u dat het gaat om seksuele mishandeling? Neem dan contact op met het Centrum voor Seksueel Geweld Brabant Oost. Heeft u meer hulp nodig? Bel Koo.