Hebt u recht op de energietoeslag van € 1300? Vraag het dan nu aan!

Laag inkomen én recht op energietoeslag? Laat dan geen geld liggen en vraag energietoeslag aan!

Alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met een laag inkomen kunnen energietoeslag aanvragen. Dit is voor 2022 een eenmalige gift van € 1300 per huishouden om de hogere energiekosten te betalen. U hoeft dit bedrag dus niet terug te betalen. Al ruim 80% van de mensen die er recht op heeft, heeft de energietoeslag aangevraagd.

Heb ik recht op energietoeslag? Laag inkomen? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor energietoeslag. De gemeente kijkt naar uw (gezamenlijk) inkomen om te beoordelen of u recht hebt op energietoeslag.

• Alleenstaande of alleenstaande ouder tussen 21 jaar en AOW-leeftijd. Netto inkomen niet hoger dan € 1.256,08. • Samenwonend tussen 21 jaar en AOW-leeftijd (met of zonder kinderen).Netto inkomen niet hoger dan € 1.794,40.• Alleenstaande met AOW. Netto inkomen niet hoger dan € 1.397,27. • Samenwonend waarvan één persoon of allebei AOW. Netto inkomen niet hoger dan € 1.892,70.

De gemeente kijkt naar uw inkomen op 1 januari 2022. Of naar de eerste dag van de maand vóór de maand waarin u uw aanvraag doet. Wat voor u het beste uitkomt. Zorgtoeslag, huurtoeslag of vakantiegeld tellen niet mee. Er zijn nog een paar andere voorwaarden. Kijk op www.s-hertogenbosch/energietoeslag.

Hoe vraag ik energietoeslag aan? Op www.s-hertogenbosch/energietoeslag vraagt u energietoeslag aan. Vindt u dit ingewikkeld? Of spannend? Bel voor hulp bij uw aanvraag de gemeente (073) 615 51 55 of kom langs bij een Koo wijkplein bij u in de buurt. Als u twijfelt of u in aanmerking komt, kijkt de gemeente graag samen met u mee of u recht hebt op energietoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag of is het niet voldoende? En kunt u de hoge energierekening niet meer betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele bijzondere bijstand gestegen energiekosten www.s-hertogenbosch.nl/bijzonderebijstand. Kom in actie bij geldzorgen

Hebt u moeite om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen? Eerste Hulp Bij Geldzaken zoekt samen met u naar een oplossing. www.s-hertogenbosch.nl/ehbg (073) 615 51 55 of kom langs bij het loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbosch)

Vertel anderen over de mogelijkheden voor hulp Kent u mensen die misschien recht hebben op de energietoeslag? Vertel hun er dan over. De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de toeslag deze ontvangen. Voor veel meer info en uw aanvraag, kijk op www.s-hertogenbosch/energietoeslag