Gescheiden ouders

Zijn je ouders gescheiden? Gaan je ouders scheiden?

De websites Villa Pinedo en Voor Jonge Helden zijn speciaal voor jou. Je kunt hier informatie vinden en filmpjes bekijken van kinderen die ook zoiets hebben meegemaakt.

Op de website Ouders uit elkaar vind je uitleg en advies.

Natuurlijk kun je ook bellen of chatten met de Kindertelefoon. Als tiener of jongere kun je ook bellen met De Luisterlijn.

Heb je moeite met de scheiding?

Praat erover met vrienden of klasgenoten. Of vraag een docent of hij of zij iemand weet met wie je kunt praten. Bijvoorbeeld met het schoolmaatschappelijk werk of een intern begeleider. Je kunt ook bellen met Koo. Bij Koo zijn mensen met wie je kunt praten. Zij weten welke cursussen en praatgroepen er zijn waardoor je je beter gaat voelen. Zoals KIES bij het Regionaal Trainingscentrum. Je mag ook altijd bellen met de Kindertelefoon. Kijk ook op de website van Villa Pinedo. Hier vind je andere kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. Je kunt ook altijd een afspraak maken met de huisarts.

Zit je met vragen over wetten en regels?

Mail de Kinder- en jongerenrechtswinkel. Je krijgt altijd antwoord. Of ga naar je gemeente.

Je kunt ook een afspraak maken bij het Juridisch Loket of bij de Rechtswinkel. Of loop binnen bij het spreekuur. Dit kost niets.

Toon op kaart (3)
x

Wil je iemand persoonlijk spreken?

Praat met het schoolmaatschappelijk werk of een intern begeleider op school. Je kunt ook bellen met Koo. Bij Koo zijn mensen met wie je kunt praten. Zij weten welke cursussen en praatgroepen er zijn waardoor je je beter gaat voelen. Zoals KIES bij het Regionaal Trainingscentrum. Je mag ook altijd bellen met de Kindertelefoon. Kijk ook op de website van Villa Pinedo. Hier vind je andere kinderen met gescheiden ouders. Je kunt ook altijd een afspraak maken met de huisarts.

Loopt het echt uit de hand?

Bel Veilig Thuis of neem contact op met de wijkagent. Of bel Koo. Zij weten waar je hulp kunt krijgen.

Wil je praten met kinderen die in dezelfde situatie zitten?

Doe mee aan KIES. Dit zijn groepsbijeenkomsten. Je praat er met andere kinderen of jongeren die ook gescheiden ouders hebben. Vraag ernaar bij het Regionaal Trainingscentrum.

Op het forum van Villa Pinedo kun je ervaringen uitwisselen. Ben je tussen de 12 en 24? Dan kun je ook vragen om een buddy. Dat is iemand die ook gescheiden ouders heeft.