Gemeentebelasting

Ieder jaar betaalt u gemeentebelasting. U krijgt hiervan een rekening. Dit heet een aanslag. De hoogte van de belasting kan per gemeente verschillen. Er zijn twee soorten gemeentebelasting: algemene belastingen en heffingen. Algemene belastingen zijn bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting (OZB) en de parkeerbelasting. Voorbeelden van heffingen zijn de rioolheffing en de afvalstoffenheffing.

Hieronder vindt u meer informatie.

Moet u gemeentebelasting betalen en heeft u daar geen geld voor?

U kunt de gemeentebelasting ook in termijnen betalen. Kunt u de belasting op dit moment niet betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan of uitstel van betaling. Dit doet u via het contactformulier op de website van de gemeente.

Heeft u een inkomen rond bijstandsniveau en geen vermogen? Dan kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding. U vraagt kwijtschelding aan op de website van de gemeente. Komt u er niet uit? Ga langs bij een wijkplein bij u in de buurt. Of vraag Eerste Hulp Bij Geldzaken om advies.

Toon op kaart (1)
x

Krijgt u geen kwijtschelding van de gemeentebelastingen?

Vraag dan per brief om uitstel van betaling of vraag om een betalingsregeling.

Weet u niet wat er in die brief moet staan? Vraag hulp bij het wijkplein bij u in de buurt. Of bel Koo.

Of neem contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken. Zij helpen bij het aanvragen van kwijtschelding en bij het maken van bezwaar.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente 's-Hertogenbosch - Eerste Hulp Bij Geldzaken

Spreekuur: 

  • Ma t/m vr, 9.00 tot 16.00 uur bij Weener XL, ingang Werk en Inkomen.
Van Herpensweide
1
5231 VL
's-Hertogenbosch
073 615 51 55