Geld voor vrije tijd

Ik heb te weinig geld voor activiteiten in mijn vrije tijd

Ook met een laag inkomen kunt u lid worden van de bibliotheek of meedoen aan culturele activiteiten. Misschien is dit voor u gratis. Of u krijgt korting. Vraag de gemeente wat mogelijk is.

U kunt ook individuele inkomenstoeslag aanvragen. Dit is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Kijk op de website van de gemeente voor de voorwaarden.

Misschien kun u van de gemeente bijzondere bijstand krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Ik heb te weinig geld om mijn kind aan activiteiten mee te laten doen

Het is mogelijk om extra geld van de gemeente te krijgen voor uw kind. Bijvoorbeeld om uw kind te laten sporten. Maar ook voor een fiets of computer. Dit heet bijzondere bijstand.

Stichting Leergeld betaalt mee aan onderwijs, sport en cultuur. Kijk op de website voor de voorwaarden. Hier kunt u ook het aanvraagformulier invullen. Lukt dat niet? Bel dan met Stichting Leergeld 's-Hertogenbosch. Een medewerker helpt u met de aanvraag.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s Hertogenbosch-Vught bieft financiële hulp aan gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar waar te weinig geld is voor een sportclub of een creatieve cursus. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Personen die op een professionele manier zijn betrokken bij de opvoeding van het kind, zoals docent, hulpverlener of jongerewerker, kunnen de aanvraag doen.

Stichting Heppie en Y-Camps organiseren elk jaar kindervakantieweken. Dit doen ze speciaal voor kinderen die niet op vakantie kunnen om financiële, sociale of medische redenen.

Kijk ook eens op Samen voor alle kinderen. Misschien krijgt u hulp om activiteiten voor uw kind te betalen.

Toon op kaart (1)
x

Ik wil hulp bij het vinden van de juiste hulp

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.

De cliëntondersteuner helpt u met:

  • uitzoeken wat de juiste zorg of ondersteuning voor u is
  • in contact komen met de juiste organisaties
  • aanvragen van de juiste zorg of ondersteuning
  • de administratie die nodig is voor de zorg of ondersteuning

Cliëntondersteuning wordt geboden door MEE, Farent en Stichting Door en Voor. Heeft u hier behoefte aan? Neem contact op met Koo of met Stichting Door en Voor.

Is die hulp niet genoeg? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. U vindt een mantelzorgmakelaar op de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. Een mantelzorgmakelaar is niet gratis. Misschien vergoedt uw zorgverzekering de kosten. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie vindt u op de pagina Onafhankelijke cliëntondersteuning.

Toon op kaart (2)
x