Geld voor dagelijks leven

Ik heb hulp nodig van de Voedselbank

Op de website van de Voedselbank leest u aan welke voorwaarden u moet doen. Wilt u in aanmerking komen voor een voedselpakket van de Voedselbank? Vraag een hulpverlener om een verwijsbrief. Bijvoorbeeld van het maatschappelijk werk, Eerste Hulp bij Geldzaken of de Sociaal Raadslieden. Geef aan dat u geen geld heeft om eten te kopen. Of maak een afspraak bij het wijkplein of bij Koo. Zij kunnen u helpen met de aanvraag.

Toon op kaart (3)
x

Ik heb geen geld om kleding en spullen te kopen

Meld u aan bij Stichting Brabantse Actie. Vul het formulier in op de website.

Of vraag hulp van de Kledingbank. De Kledingbank geeft kleren en schoenen aan mensen in nood. Het werkt als volgt:

U vraagt eerst uw werkgever, maatschappelijk hulpverlener of uitkerende instantie om een verwijsbrief. Deze moet ondertekend zijn. Daarna maakt u een account aan op de website van de Bossche Kledingbank. U krijgt een e-mail van de Kledingbank als dit is gelukt. Daarna vraagt u met uw account op internet een afspraak aan bij de Kledingbank.

Heeft u geen computer? In de bibliotheek kunt u gratis gebruik maken van computers. Lukt het niet om een account aan te maken of een afspraak te maken? Vraag dan hulp aan vrienden, familie of kennissen. Of vraag hulp aan een vrijwilliger van het wijkplein bij u in uw buurt.

U kunt zelf geen aanvraag doen voor de Kledingbank.

U kunt wel zelf goedkope kleding kopen bij een kringloopwinkel, doorgeefwinkel, Inge Dinge en bij het Naaiatelier van Noorderpoort. Kijk ook op de website 's-Hertogenbosch tegen Armoede (STA) voor meer informatie.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (13)
x

Ik heb extra geld nodig voor mijn dagelijkse uitgaven

Misschien kunt u individuele inkomenstoeslag krijgen. Dat is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of spullen voor uw kinderen. Of u gebruikt de individuele inkomenstoeslag voor het betalen van rekeningen, zoals de huur.

U kunt de toeslag 1 keer per 12 maanden aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op individuele inkomenstoeslag. Heeft u een partner? Dan moet u beiden aan de voorwaarden voldoen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Wilt u inkomenstoeslag aanvragen? Bel de gemeente en vraag om een afspraak. Krijgt u al 3 jaar een bijstandsuitkering van de gemeente? Dan krijgt u automatisch een brief thuis. In de brief staat hoe u inkomenstoeslag aanvraagt.