Eenzaamheid

Ik voel me eenzaam

Ga naar een van de huiskamers van Farent of een steunpunt bij u in de buurt. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met het Infopunt Eenzaamheid of ga naar het wijkplein.

Of misschien kan Stichting Met je hart u helpen. Zij brengen eenzame ouderen met elkaar in contact. Of bel naar de Ouderen-Infolijn van KBO - PCOB. Spreekt u geen Nederlands of wilt u in uw eigen taal met iemand praten? Dat kan ook bij de Ouderen-Infolijn. Er zijn vrijwilligers die verschillende talen spreken.

Een vrijwilliger die samen met u leuke dingen doet kunt u vinden bij Stichting Buddyhulp, Humanitas en Farent.

Vrijwilligerswerk kan helpen mensen te ontmoeten. U doet nuttig werk en u komt in contact met anderen. Kijk in de vacaturebank van Galant Vrijwilligersnetwerk. U kunt reageren op vacatures en uzelf inschrijven als vrijwilliger. Voor advies kunt u terecht bij Galant.

Als vrijwilliger mag u cursussen volgen bij de Vrijwilligersacademie. Deze zijn gratis of u betaalt een klein bedrag. Zo ontmoet u ook mensen. Of vraag een organisatie, een goed doel, uw kerk of moskee of u iets voor hen kunt doen.

Bij sportieve en culturele activiteiten komt u ook in contact met andere mensen. Sportieve activiteiten vindt u op de website van 'S-PORT. Voor culturele activiteiten kijkt u op de website van Cultuurbosch.

Jongeren kunnen terecht bij Dropzone.

Heeft u vervoer nodig? Mischien kunt u met de seniorenbus.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (10)
x

Ik wil met andere mensen eten

Bent u 55+ en wilt u met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Bij Katrien kunt u gratis eten, als u die avond helpt als kok of ober. Kijk voor meer informatie op de website.

Voor een klein bedrag kunt u als omwonende iedere dag mee eten in de zorgcentra van BrabantZorg. Dit kan op de locaties 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon. Neem contact op voor meer informatie. U kunt ook mee-eten op locaties van Vivent, Annenborch en Van Neysel. Bel of mail en vraag waar dit mogelijk is en wanneer.

In Rosmalen kunt u terecht bij Gasterij de Hoef in De Annenborch.

Steunpunten de Stijl en de Stenen Hut geven soms kookles. U leert koken met anderen en u eet na afloop samen. Kijk op de websites voor meer informatie.

Bij eethuis Het Anker wordt 5 dagen per week gekookt door vrijwilligers. U kunt voor een klein bedrag een 3-gangen maaltijd eten. Of neem contact op met Thuisgekookt. U kunt dan tegen betaling een maaltijd afhalen bij een buurtgenoot.

Resto van Harte tovert een avond per week een school om tot buurtrestaurant. U betaalt 4 tot 7 euro voor een maaltijd. U moet van tevoren reserveren. Dit doet u telefonisch.

Toon op kaart (11)
x
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stenen Hut

Ontmoetingscentrum voor inwoners van Vught.

Watertorenlaan
15
5261 LW
Vught
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stijl

Steunpunt en activiteitencentrum, ontmoetingsplek voor bezoekers, vrijwilligers en professionals.

Taxandriaplein
1D
5212 TW
s-Hertogenbosch