Eenzaamheid

Ik voel me eenzaam

Iedereen heeft wel eens last van gevoelens van eenzaamheid. Eenzaamheid hoort bij het leven. Zeker na ingrijpende veranderingen in het leven kunnen deze gevoelens sterker worden. Bijvoorbeeld na een relatiebreuk of overlijden. Ook een verhuizing, gezondheidsproblemen of werkloosheid kunnen hierbij een rol spelen. Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten over uw situatie. Bij het Infopunt eenzaamheid vindt u een luisterend oor. Daarnaast kunnen we met u meedenken over wat u zou kunnen helpen. Maar natuurlijk alleen als u daar behoefte aan heeft….

Bij het Infopunt eenzaamheid kunnen we u alle informatie geven over mogelijkheden om meer in contact te komen met anderen.

Ga naar een van de huiskamers van Farent of een steunpunt bij u in de buurt. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met het Infopunt Eenzaamheid of ga naar het wijkplein.

Of misschien kan Stichting Met je hart u helpen. Zij brengen eenzame ouderen met elkaar in contact. Of bel naar de Ouderen-Infolijn van KBO - PCOB. Spreekt u geen Nederlands of wilt u in uw eigen taal met iemand praten? Dat kan ook bij de Ouderen-Infolijn. Er zijn vrijwilligers die verschillende talen spreken.

U kunt ook meedoen met de contactcirkel van het Rode Kruis.

Voor een gesprek over levensvragen kunt u terecht bij Diaconie PG Den Bosch of het Centrum voor Levensvragen.

Een vrijwilliger die samen met u leuke dingen doet kunt u vinden bij Stichting Buddyhulp, Humanitas en Farent.

Vrijwilligerswerk kan helpen mensen te ontmoeten. U doet nuttig werk en u komt in contact met anderen. Kijk in de vacaturebank van Galant Vrijwilligersnetwerk. U kunt reageren op vacatures en uzelf inschrijven als vrijwilliger. Voor advies kunt u terecht bij Galant.

Als vrijwilliger mag u cursussen volgen bij de Vrijwilligersacademie. Deze zijn gratis of u betaalt een klein bedrag. Zo ontmoet u ook mensen. Of vraag een organisatie, een goed doel, uw kerk of moskee of u iets voor hen kunt doen.

Bij sportieve en culturele activiteiten komt u ook in contact met andere mensen. Sportieve activiteiten vindt u op de website van 'S-PORT. Voor culturele activiteiten kijkt u op de website van Huis73.

Jongeren kunnen terecht bij Dropzone.

Heeft u vervoer nodig? Misschien kunt u met de seniorenbus.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (9)
x

Ik wil met andere mensen eten

Bent u 55+ en wilt u met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Bij Katrien kunt u gratis eten, als u die avond helpt als kok of ober. Kijk voor meer informatie op de website.

Voor een klein bedrag kunt u als omwonende iedere dag mee eten in de zorgcentra van BrabantZorg. Dit kan op de locaties 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon. Neem contact op voor meer informatie. U kunt ook mee-eten op locaties van Vivent, Annenborch en Van Neysel. Bel of mail en vraag waar dit mogelijk is en wanneer.

In Rosmalen kunt u terecht bij Gasterij de Hoef in De Annenborch.

Steunpunten de Stijl en de Stenen Hut geven soms kookles. U leert koken met anderen en u eet na afloop samen. Kijk op de websites voor meer informatie.

Bij eethuis Het Anker wordt 5 dagen per week gekookt door vrijwilligers. U kunt voor een klein bedrag een 3-gangen maaltijd eten. Of neem contact op met Thuisgekookt. U kunt dan tegen betaling een maaltijd afhalen bij een buurtgenoot.

Resto van Harte tovert een avond per week een school om tot buurtrestaurant. U betaalt 4 tot 7 euro voor een maaltijd. U moet van tevoren reserveren. Dit doet u telefonisch.

Toon op kaart (11)
x
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stenen Hut

Ontmoetingscentrum voor inwoners van Vught.

Watertorenlaan
15
5261 LW
Vught
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stijl

Steunpunt en activiteitencentrum, ontmoetingsplek voor bezoekers, vrijwilligers en professionals.

Taxandriaplein
1D
5212 TW
s-Hertogenbosch