Besparen

Misschien heeft u (tijdelijk) minder inkomsten of wilt u minder geld uitgeven. U kunt vaak veel besparen op dagelijkse zaken. Bijvoorbeeld op abonnementen, de boodschappen of andere (huishoudelijke) spullen.

Hieronder vindt u meer informatie en tips over besparen.

Heeft u minder geld te besteden en wilt u weten waar u op kunt besparen?

U kunt bijvoorbeeld besparen op telefoonkosten, energie, auto en vakanties. Kijk voor tips op de websites van het Nibud, consuWijzer en Milieu Centraal. De Vastelastenbond zoekt voor u uit hoe u op vaste lasten kunt besparen. Word daarvoor eerst gratis lid. Op de website van de Consumentenbond vergelijkt u verzekeringen en ze geven tips.

Gebruik ook een huishoudboekje. U vindt (gratis) huishoudboekjes op de website van Wijzer in Geldzaken.

Heeft u kinderen? Kijk op de website Samen voor alle kinderen. Misschien krijgt u hulp om activiteiten voor uw kind te betalen.

Het Regionaal Trainingscentrum geeft een cursus Omgaan met geld. Neem contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken voor meer informatie en aanmelden. Meer instanties die hulp kunnen bieden vindt u op de website Netwerk tegen armoede. Maak een afspraak met de Sociaal Raadslieden. Of bel Koo en vraag naar Eerste Hulp Bij Geldzaken.

Toon op kaart (2)
x

Wilt u weten waar u goedkope spullen koopt?

Ga eens kijken bij een kringloopwinkel. Kringloopwinkels verkopen goedkope tweedehands spullen. Bijvoorbeeld kleding, stoelen, bedden, kasten, tv's, koelkasten en kleine huishoudelijke spullen.

U vindt ook goedkope spullen via de sites Marktplaats en Gratis op te halen. Op de website van Peerby kunt u spullen van mensen bij u in de buurt lenen.

Bij een Doorgeefwinkel betaalt u helemaal niets voor spullen. Heeft u helemaal geen spullen? Meld u aan bij Brabantse Hart in Aktie. Dit doet u op de website.

Toon op kaart (10)
x

Wilt u graag goedkoop boodschappen doen?

Alle aanbiedingen van winkels bij u in de buurt vindt u op de website Reclamefolder. Of kijk in de reclamefolders die u krijgt. Kijk voor tips op de website van het Nibud. Goedkope recepten vindt u op de website Budgetchef.

Doe boodschappen op de markt. Aan het eind van de dag worden veel verse producten sterk afgeprijsd.

Ben je jong en wil je beter omgaan met geld?

Download de gratis app Krap.nl. Daarmee houd je makkelijk bij wat je uitgeeft en wat er binnenkomt. Kijk op de website voor meer informatie.

Surf naar de website van Nibud voor Scholieren en lees de tips & trucs. Of kijk op Edgie voor tips, testen en tools.

Het Regionaal Trainingscentrum geeft cursussen en begeleiding op het gebied van geld. Neem contact op voor meer informatie of kijk op de website. Heb je meer hulp nodig? Ga langs bij een jongerencentrum bij jou in de buurt of neem contact op met PowerUp073.

Toon op kaart (3)
x

Wilt u weten waar u terecht kunt als u geen geld heeft om eten te kopen?

De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. Neem contact op met het maatschappelijk werk van Farent, de Sociaal Raadslieden of de schulddienstverlening. Zij kunnen u aanmelden voor de Voedselbank. Bel of mail voor het maken van een afspraak. Op de website van de Voedselbank leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een voedselpakket.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente 's-Hertogenbosch - Sociaal Raadslieden

Sociaal juridisch advies en hulp bij het invullen van juridische, financiële en fiscale papieren en vragen over wetten, regelingen en toeslagen. Beschikbaar voor afspraken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Kijk voor spreekuren in de wijk op de website.

Bezoekadres

Wolvenhoek
1
5211 HH
's-Hertogenbosch

Postadres

12345
5200 GZ
's-Hertogenbosch
Toon op kaart (1)
x

Gemeente 's-Hertogenbosch - Eerste Hulp Bij Geldzaken

Spreekuur: 

  • Ma t/m vr, 9.00 tot 16.00 uur bij Weener XL, ingang Werk en Inkomen.
Van Herpensweide
1
5231 VL
's-Hertogenbosch
073 615 51 55