Andere mensen ontmoeten

Zoekt u activiteiten in de buurt?

Leuke activiteiten vindt u bijna elke dag en avond in het buurthuis of sociaal cultureel centrum bij u in de buurt. Ook worden veel activiteiten georganiseerd bij Steunpunt de Stijl, Wijkwerkwinkel West en Wijkwerkplaats Oost. Eens in de 2 weken is er het Vriendencafé bij Katrien.

Bent u 65 jaar of ouder? Misschien is een seniorenvereniging iets voor u. Neem contact op met SAS, BAS, HEVO of OSM. Of ga naar een van de huiskamers van Farent.

Toon op kaart (12)
x

Wilt u met andere mensen eten?

Bij Katrien kunt u gratis eten, als u die avond helpt als kok of ober. Kijk voor meer informatie op de website. Voor een klein bedrag kunt u als omwonende iedere dag mee eten in de zorgcentra van BrabantZorg. Dit kan op de locaties 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon. Neem contact op voor meer informatie. U kunt ook mee-eten op locaties van Vivent, Annenborch en Van Neysel. Bel of mail en vraag waar dit mogelijk is en wanneer.

In Rosmalen kunt u terecht bij Gasterij de Hoef in De Annenborch.

Steunpunten de Stijl en de Stenen Hut geven soms kookles. U leert koken met anderen en u eet na afloop samen. Kijk op de websites voor meer informatie.

Bij eethuis Het Anker wordt 5 dagen per week gekookt door vrijwilligers. U kunt voor een klein bedrag een 3-gangen maaltijd eten.

Resto van Harte tovert een avond per week een school om tot buurtrestaurant. U betaalt 4 tot 7 euro voor een maaltijd. De locaties zijn BBS Boschveld, BBS De Graaf, BBS Hambaken, BBS Kruiskamp en BSS Grevelingen. U moet van tevoren reserveren. Dit doet u telefonisch of via de website. Hier vindt u ook de dagen en tijden van het buurtrestaurant.

Bent u 55+ en wilt u gezellig met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum of wijksteunpunt.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Toon op kaart (10)
x
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stijl

Steunpunt en activiteitencentrum, ontmoetingsplek voor bezoekers, vrijwilligers en professionals.

Taxandriaplein
1D
5212 TW
s-Hertogenbosch

Voelt u zich eenzaam?

Ga naar een van de huiskamers van Farent of een steunpunt bij u in de buurt. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met het Infopunt eenzaamheid, met de participatiecoach of ga naar het wijkplein.

Of misschien kan Stichting Met je hart u helpen. Zij brengen eenzame ouderen met elkaar in contact.

Een vrijwilliger die samen met u leuke dingen doet kunt u vinden bij Stichting Buddyhulp, Humanitas en Farent.

Vrijwilligerswerk kan helpen mensen te ontmoeten. U doet nuttig werk en u komt in contact met anderen. Kijk in de vacaturebank van Galant Vrijwilligersnetwerk. U kunt reageren op vacatures en uzelf inschrijven als vrijwilliger. Voor advies kunt u terecht bij Galant.

Als vrijwilliger mag u cursussen volgen bij de Vrijwilligersacademie. Deze zijn gratis of u betaalt een klein bedrag. Zo ontmoet u ook mensen. Of vraag een organisatie, een goed doel, uw kerk of moskee of u iets voor hen kunt doen.

Bij sportieve en culturele activiteiten komt u ook in contact met andere mensen. Sportieve activiteiten vindt u op de website van 'S-PORT. Voor culturele activiteiten kijkt u op de website van Cultuurbosch.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (9)
x
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stijl

Steunpunt en activiteitencentrum, ontmoetingsplek voor bezoekers, vrijwilligers en professionals.

Taxandriaplein
1D
5212 TW
s-Hertogenbosch
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt de Stenen Hut

Ontmoetingscentrum voor inwoners van Vught.

Watertorenlaan
13-19
5261 LW
Vught

Heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen?

Farent organiseert verschillende activiteiten voor mensen die anderen willen ontmoeten. Ook als dat lastig is. Bel of mail met Infopunt eenzaamheid voor advies. Of kijk eerst op de website voor meer informatie. U kunt ook een training sociale vaardigheid of weerbaarheidstraining volgen. Kijk op de website van het Regionaal Trainingscentrum voor het aanbod.

Bent u nieuw in de buurt? Vraag Farent naar Buurmaatje. Sporten of bewegen met anderen kan ook helpen om anderen te ontmoeten. Kijk op de website van 'S-PORT voor sportverenigingen en sportieve activiteiten in de regio. Of volg een training bij het Regionaal Trainingscentrum.

Bent u 65 jaar of ouder? Misschien is een seniorenvereniging iets voor u. Neem contact op met SAS, BAS, HEVO of Wijkwerkwinkel West.

U kunt ook vrijwilligerswerk gaan doen. Dan doet u iets nuttigs en u ontmoet andere mensen. Op de website van Galant Vrijwilligersnetwerk vindt u een vacaturebank en informatie over het doen van vrijwilligerswerk. Voor advies kunt u contact opnemen met Galant.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Biechten Actieve Senioren (BAS), Stichting de

Uiteenlopend programma van activiteiten voor senioren. 

Vincent van Goghlaan
1
5246 GA
s-Hertogenbosch
Toon op kaart (1)
x

S-PORT

Overzicht van het sport- en beweegaanbod in de gemeente 's-Hertogenbosch. 

Wolvenhoek
1
5211 HH
s-Hertogenbosch
Toon op kaart (1)
x

HEVO Rosmalen

Seniorenvereniging

Openingstijden Seniorencentrum de Ontmoeting:

  • ma t/m vr, 9.00 - 17.00 uur
  • eerste zondag van de maand, 14.00 - 17.00 uur
  • tijdens activiteiten ook 's avonds geopend
Tulpstraat
2-4
5241 XV
Rosmalen
Toon op kaart (1)
x

Galant vrijwilligersnetwerk

Galant ondersteunt het vrijwilligerswerk in de gemeente ’s-Hertogenbosch, zodat iedereen mee kan doen in de samenleving.
Galant helpt vrijwilligers, stichtingen en verenigingen met informatie, advies, scholing, bemiddeling en promotie.

Rogier van der Weydenstraat
2
5213 CA
's-Hertogenbosch

Wilt u een activiteit organiseren in uw buurt?

Neem contact op met het buurtteam. Of ga langs bij het wijkplein bij u in de buurt. Het buurtteam denkt graag met u mee. U bekijkt samen wie u kan helpen bij het organiseren van de activiteit en wat u nodig heeft.

Wilt u subsidie aanvragen om iets te organiseren?

Er zijn verschillende subsidies voor het organiseren van een activiteit. Bijvoorbeeld het wijk-, buurt- en dorpsbudget. Of subsidie voor maatschappelijke ideeën. Kijk op de website van de gemeente voor informatie.

Galant Vrijwilligersnetwerk kan u helpen bij het vinden van manieren om uw activiteit te betalen. Bijvoorbeeld via het project Mooi zo Goed zo. Lees er meer over op de website van Galant.

Misschien kan Het Oranje Fonds u helpen. Zij geven vergoedingen voor buurtactiviteiten en activiteiten die mensen met elkaar verbinden.