Actief in je wijk, buurt of dorp

Karen is als vrijwilliger actief in haar wijk Hintham (Hinthamerpark). Ze organiseert daar, samen met een groepje buurtbewoners, regelmatig activiteiten. Het levert haar een hoop gezelligheid op, sociale contacten en een gevoel van verbondenheid met de buurt.

Terugkerende evenementen zijn onder meer een winterborrel, nieuwjaarsborrel en een 'Bring Your Own' zomerpicknick. Sommige winters ligt er zelfs een ijsbaantje in de wijk. Het aantal deelnemers en de leeftijden verschillen per activiteit. Karen noemt het feest met Koningsdag toch wel de grootste happening. “Er komen dan wel 200 mensen. Met het paaseieren zoeken zien we vooral ouders met kinderen en het walking-dinner slaat ook erg aan bij oudere buurtbewoners.”

Voorpret

Karen vertelt dat de voorpret altijd al veel voldoening geeft. “We organiseren de activiteiten met een leuke (wisselende) club mensen. Iedereen pakt op wat hij of zij leuk vindt om te doen. Niets moet, alles mag.” Zelf regelt Karen graag dingen. Ze houdt ook een besloten facebookpagina bij en schrijft tekstjes voor flyers. “Tijdens een evenement vind ik biertjes tappen achter de bar heerlijk. Ik geniet als ik zie dat de mensen uit de buurt het gezellig met elkaar hebben. En ik vind het mooi om te zien dat nieuwe bewoners meteen met hun nieuwe buurtgenoten staan te borrelen.”

Ze weten de weg

Na zoveel jaren weten ze in Hintham wel hoe je een evenement organiseert. Karen: “Soms is een vergunning nodig. Die is snel geregeld. Kwestie van een online formulier invullen. De financiën zijn ook geen issue. We halen inkomsten uit de barverkoop tijdens de evenementen. Daar betalen we kleine dingen van, zoals het printen van een flyer. En we krijgen jaarlijks een klein bedrag aan subsidie. Zo kunnen we ook eens een springkussen of huifkar huren.“