Aanpassingen aan uw woning

Ik wil mijn woning aanpassen

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig. Bijvoorbeeld als u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite heeft met lopen en bewegen. Aanpassingen in huis zijn bijvoorbeeld:

  • weghalen van drempels
  • elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • verhoogd toilet
  • douchezitje aan de wand
  • traplift

Kijk op de website Mijn huis op maat voor informatie over de mogelijkheden.

Lukt het aanpassen van uw woning u niet zelf? Vraag uw familie, vrienden of buren om hulp. Of schakel een vrijwilliger of vakmensen in. Als u uw woning huurt, zijn er regels voor wat u wel en niet mag aanpassen. Ook kan uw verhuurder u misschien helpen.

De gemeente vergoedt soms aanpassingen die nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Maar niet alles. Ook is er een eigen bijdrage. Vraag de afdeling Wmo van de gemeente om meer informatie. Samen kijkt u naar de mogelijkheden.

Of vraag Farent naar een cursus valpreventie.

Zoekt u een vrijwilliger die kan helpen met klussen? Neem contact op met Galant Vrijwilligerswerk of met het Klusteam Noord.

Toon op kaart (2)
x

Ik wil weten wie het aanpassen van mijn huis betaalt

De gemeente betaalt aanpassingen die nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Maar niet alles. Ook is er een eigen bijdrage. Vraag uw gemeente om meer informatie.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente 's-Hertogenbosch - Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er voor iedereen die zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen en wil meedoen in de maatschappij. 

Wolvenhoek
1
5211 HH
s-Hertogenbosch

Ik zoek een aangepaste woning

Als u op zoek bent naar een seniorenwoning neemt u contact op met Woonservice. Voor beschermd wonen neemt u contact op met Koo.

Zoekt u een woning voor iemand met een verstandelijke beperking? Voor 24-uurs begeleiding neemt u contact op met CIZ. Kijk ook op Woonwinkel MEE voor mogelijke woonvormen. Is er minder begeleiding nodig? Neem contact op met Koo.

Toon op kaart (1)
x